VRHUNSKA INFRASTRUKTURA OMOGUĆILA POPUNJAVANJE PRVOG DIJELA PODUZETNIČKE ZONE NEMETIN

Osječki gradonačelnik Ivan Radić potpisao je ugovor s posljednjim investitorom u najveću industrijsku zonu u istočnoj Hrvatskoj. Riječ je o tvrtki MBA Haus Technik, koja će svojim proizvodnim pogonima do kraja popuniti prvi dio Eko-industrijske zone Nemetin, a jedan od osnovnih motiva njihova dolaska je upravo infrastruktura koja omogućava vrhunske uvjete za rast i razvoj. Svemu doprinosi i novi sustav oborinske odvodnje, koji je pogodan za industrijske pogone koji trebaju značajniju površinu. Ugovor s gradonačelnikom Radićem je potpisao Marko Svoboda, predstavnik tvrtke MBA Haus Technik za Hrvatsku.

Potpisan ugovor za pravo građenja

- Potpisali smo ugovor za pravo građenja posljednje parcele u prvom dijelu zone Nemetin, čime je taj dio i službeno 100 posto popunjen. Ovo područje ima kompletnu infrastrukturu i ima sve što treba imati moderna gospodarska zona. Ono što želim naglasiti je brzina realizacije ove suradnje jer smo prvi kontakt sa gospodinom Brückom ostvarili kad smo došli u Gradsku upravu prije stotinjak dana i to je smjer kojim smo i najavili da želimo da ide ova gradska uprava – učinkovito, brzo i efikasno. Najavio bih i kako smo u pripremi druge faze Eko-industrijske zone Nemetin i krećemo sa projektiranjem treće faze. Ključ svega je razvoj gospodarstva, privlačenje privatnih investitora i otvaranje novih radnih mjesta, što je apsolutni prioritet ove gradske uprave – rekao je Ivan Radić, gradonačelnik Grada Osijeka.

Uskoro izgradnja hale za proizvodnju

Treba naglasiti kako će na parceli površine 22.000 četvornih metara tvrtka MBA Hause Technik izgraditi halu za proizvodnju uređaja za čišćenje prostora od mikroba i virusa. Proizvod je namijenjen zapadnom tržištu, a Osijek je zbog odlične prometne povezanosti idealan grad za njegovo plasiranje. S druge strane, kad je riječ o širenju Eko-industrijske zone Nemetin, Radić je otkrio i da su u visokoj fazi pregovori s talijanskom tvrtkom Nexion, koja je također zainteresirana za dolazak u Osijek, te bi i taj posao uskoro trebao biti realiziran. Tvrtka Nexion bavi se proizvodnjom strojeva za vulkanizerske radnje, pa se u zoni Nemetin očekuje nastavak fokusa na industrijskim pogonima.